Welkom bij 2-of-a-kindSoulful Bonding tussen mens en hond. 


Graag stel ik me aan u voor.

Mijn naam is Yolanda Bes, geboren te Utrecht en vanaf mijn 6e levensjaar mogen genieten van een prachtige jeugd in Limburg. Opgegroeid op een woonboerderij omringd door veel soorten vee. De liefde voor dieren is hier geboren. Vooral honden en paarden lopen als een rode draad door mijn leven.

De wens om met dieren te gaan werken heeft toch nog 25 jaar op uitwerking liggen wachten.

Inmiddels terug in het midden van het land, Soest (Utrecht) en via mijn vrijwilligerswerk op de Dierenambulance Eemland weer in aanraking met de dierenwereld, mijn interesse voor het projekt Herkans Honden en ja, daar was de afslag die ik ooit gemist heb..

de opleiding Therapiehond begeleiding bij Dogswork in Warns. Tijdens deze uitgebreide opleiding heb ik geleerd om mijn honden op een positieve manier te trainen en in te kunnen zetten ter ondersteuning op velerlei therapeutische vlakken.

Tot op de dag van vandaag dankbaar dat ik deze opleiding gestart ben. Onder andere deze opleiding biedt mij nu de mogelijkheid om op een bijzondere manier met honden te kunnen samenwerken. 

Het is dus nooit te laat om je dromen te verwezenlijken! Het werken met honden is zo leerzaam en heilzaam voor lichaam en geest.

Aansluitend ben ik bij O&O, Nederlandse Vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding- en opleiding de modules A Gedrag en Leerprincipes, B Didactiek en Gezondheid en C Kynologisch Instructeur gaan doen. 

Ook kwam de 5 daagse Cursus omgang met agressie bij honden van de werkgroep in beslag genomen honden op mijn pad. Deze uitgebreide verdiepingsdagen zijn verzorgd door Margje Verhey-Koster en Gerdine van der Linden. 

Met de wetenschap nooit uitgeleerd te zijn zoek ik verdieping in boeken, lezingen en seminars en heb heel veel geleerd van de klassikale cursus How2Talk2Dogs van Kangani, mens en hond in balans en enige tijd later de vijfweekse intensieve online cursus. Een echte eye-opener, gebaseerd op de theorie van Turid Rugaas. Deze theorie van Angelique van Kuijk heeft tevens mijn visie en werkwijze bepaald hoe ik met mijn honden om wil gaan en mijn kennis wil delen tijdens mijn werkzaamheden met als doel een fijne omgang tussen mens en hond. 

De Specialisatiecursus van Petra Driesen, voor trainers en gedragstherapeuten zet de puntjes op de i om nog beter coachend te begeleiden in veiligheid en vertrouwen. Deze opleiding is een unieke combinatie van exacte wetenschap en intuïtie. Zo ook de vervolgcursus van collega Angelique van Kuijk, mijn grote voorbeeld. 

Dit zullen vast de laatste cursussen en opleidingen niet zijn, onze honden hebben ons nog zoveel te leren en sta hier graag voor open. 

En niet te vergeten mijn dagelijkse ervaringen en leermomenten met mijn eigen honden, mijn grote leermeesters Apollo en Joey hebben me hierbij fantastisch geholpen. Apollo doet dit nog dagelijks, Joey is helaas niet meer in ons midden, hij ging altijd mee naar de Hondentaallessen en deed dit fantastisch. De kinderen hebben veel van hem geleerd. Dozzle heeft het stokje van Joey overgenomen en samen met Apollo helpt hij ook mee tijdens de angst begeleidingen. Ondertussen draagt Maylo ook zijn steentje bij. Maar bovenal zijn mijn honden mijn huisgenoten en maatjes.


Tot zover en nodig u graag uit een kijkje te nemen op mijn site. Bij mijn werkzaamheden staat een korte omschrijving. Omdat zowel ieder mens als hond uniek is worden mijn diensten op maat aangeboden.
Voor vragen en of kennismakingsgesprek kunt u mij een mail sturen, zie kontakt gegevens. 

Ikzelf en mijn honden staan u graag ter zijde! We hebben er zin in en wensen u een hele fijne dag toe!

Met diervriendelijke groet, 
Yolanda, Apollo, Dozzle en Maylo.

Op de foto mijn inspiratiebronnen en trouwe maatjes Apollo en Joey.

Fotograaf Laurens Arenas©