Marja van Tol (16:27, 2 nov 2018)

Wij zorgen 2 dagen per week voor Alma, de van oorsprong Griekse hond van mijn dochter als zij moet werken waardoor hij te lang alleen is. Wij hadden geen ervaring met honden . Alma was zijn eerste levensjaar opgegroeid in hartje Amsterdam waar hij door de drukte en te weinig beweging onrustig en soms agressief was. Buiten aan de lijn wandelen leverde stress op omdat hij grauwde tegen voorbijgangers en fietsers. Binnen was hij erg waaks en blafte veel tegen voorbijgangers, de krantenbezorger en als er gebeld werd. Als hij los liep op de hei ging het gelukkig prima en speelde hij met andere honden zonder dat het uit de hand liep. Yolanda heeft ons en onze dochter advies gegeven over het gedrag van Alma. Zij heeft mij gecoacht tijdens het wandelen. Ook hebben we geoefend wat te doen als er gebeld werd. Deze adviezen waren erg zinvol , we hebben er veel van geleerd.
De beperking van het aantal personen om hem heen, veel beweging en duidelijkheid hebben hem na een paar maanden veranderd in een aanhankelijke hond met nog wel eens kuren, maar die zijn nu hanteerbaar voor ons . We begrijpen zijn gedrag beter en kunnen er beter mee omgaan zonder stress.
Daarvoor veel dank aan Yolanda!

 

Barbara Boers (19:49, 21 jan 2017)

Wat een heerlijk gevoel heb ik overgehouden aan de afgelopen week. Onze hond Dodge (kruising Pyrenese berghond, Benner Sennen, Alaska Malamute) is een heerlijke lobbes van twee en een half jaar oud. Maar na twee weken opvang voor hem omdat wij voor het eerst weer eens met het gezin op vakantie gingen,hoorden wij dat hij zich "dominant" opstelde en tot twee maal toe een hond een te harde snap had gegeven zodat deze hond hechtingen nodig had in zijn wang.
De eerst zo ontspannen wandelingen in de Soesterduinen werden een gespannen uitje. Gelukkig had ik het kaartje van Yolanda (ooit van een vriendin gekregen) nog in mijn portemonnee.
Na een fijn huisbezoek en korte wandeling afgesproken om in de Soesterduinen samen met haar honden en Dodge te gaan lopen.
Door haar rustige en heldere uitleg kregen ik en Dodge weer een rustig gevoel en was het een heerlijke, mooie wandeling. Heb hier veel van geleerd. Ook na haar advies om het boek Kalmerende signalen van Turid Rugaas te lezen, deze besteld en meteen in begonnen. Ook mijn kinderen zijn het boekje aan het lezen en het maakt veel helder. Ben blij dat we deze stap hebben genomen en zullen vast nog gebruik maken van de goede adviezen en hulp van Yolanda.
Bedankt Yolanda namens ons hele gezin!!!

 

Gert-jan, Mary en Ivy (16:27, 21 okt 2016)

Wij hebben 2 honden uit het buitenland, mishandelde en verwaarloosde zwervertjes. Ella hebben we al een jaar en Mara nu zo een half jaar. Ella is aardig op de rit al een tijd, sociaal en heel erg lief maar wel angstig voor onbekende honden. Mara is een heel ander verhaal zij is super angstig, bang voor alles en iedereen en daardoor vaak totaal gestrest. Thuis met het gezin gaat het gelukkig wel heel goed.
Op een gegeven moment hebben we besloten dat we mara niet zonder professionele hulp konden helpen.
Na wat op internet site en een paar telefoontjes kregen we de tip van een bekende Yolanda te benaderen. Zo gezegd zo gedaan, Yolanda een Mailtje gestuurd en ze belde de zelfde middag nog terug om een afspraak te maken. De volgende dag hebben we afgesproken. We kregen meteen praktische tips mee waar we meteen aan de slag mee kunnen. Je merkt aan alles dat ze heel veel kennis heeft van honden en dat ze de kennis op een hele eenvoudige manier over kan brengen. Ook hebben we op aanraden het boekje kalmerende signalen aangeschaft. Erg helder en goed te begrijpen, en nog beter meteen toe te passen. We zagen al vrij snel vooruitgang bij mara.zo nu en dan wandelen we samen met Yolanda en al onze honden, naast alle kennis van Yolanda over honden is het een hele lieve gezellige vrouw. We zijn er nog niet met mara maar het gaat wel steeds beter!!
Dankjewel Yolanda voor nu en voor in de toekomst!

 

Rian den Haan (10:32, 18 okt 2016)

Yolanda hanteert een relaxte en invoelende aanpak. Zowel ten opzichte van hond als mens. Ik kan er een lang verhaal van maken... ik heb tijdens haar begeleiding in een paar maanden tijd meer over honden en over mezelf geleerd dan in vele jaren daarvoor. Top!

 

Sanne (16:38, 3 feb 2016)

Ik ben Sanne en heb na 16 jaar eindelijk de stap gezet om iets te doen aan mijn angst voor honden. Mijn doel was op in één kamer te zijn met een hond zonder dat ik panisch door de kamer ga rennen en op tafels ga staan. Dat tijdens een verjaardag de hond gewoon los kan lopen en dat bij vriendinnen de hond niet in de bench hoeft. Door ongeveer 5/6 lessen heeft Yolanda mij geholpen om dit te realiseren. Ik heb geleerd rustig te blijven en de lichaamstaal van een hond te begrijpen. Een hondenvriend word ik waarschijnlijk niet, zeg nooit nooit, maar samen door één deur gaan, kan nu zeker! Yolanda, nogmaals bedankt voor alles!

 

Peter Silvrants (20:04, 31 dec 2015)

Hallo Yolanda, leuk om te lezen dat je liefde voor dieren in Limburg is geboren! Het plekje achter jullie boerderij behoort nog steeds tot ons bezit. We hebben een TT, inmiddels waarschijnlijk al foto's van gezien op FB?
Een prachtige hond waar we zeer veel van houden en plezier van hebben. Ergens schuilt er bij mij ook iets wat mijn passie/liefde voor honden sterk maakt. Ben zeer benieuwd kennis met je te maken zodat ik een beetje van je kennis en passie kan leren en genieten. En wat een verrassing de 250 ste liker ! Groetjes Peter

 

Yvonne (23:27, 9 dec 2015)

Ik vond het lastig om mijn boomer van 1 jaar, tijdens het wandelen in het bos los te laten. Bang dat ze niet bij mij terug zou komen en dat ze mij niet in de gaten zou houden. Yolanda is nu een paar keer met mij en Woezel de duinen in geweest (vond ik lastig omdat het onoverzichtelijk is). Het gaat perfect. Wat goeie tips gekregen en mij geleerd waar ik op moet letten. Woezel doet het prima, dankzij Yolanda. Dank je, top!!

 

Leandros & Rianne (10:32, 28 nov 2015)

Wat een fijne begeleiding en adviezen hebben wij van jou mogen ontvangen bij onze beagle pup van bijna 12 weken.
Je hebt een groot hart voor mens & dier! Geeft ons een goed gevoel dat je er voor ons bent/ dat we met onze vragen bij jou terecht kunnen.

 

Marie-José (13:59, 24 nov 2015)

Onze Nizinny van 4,5 jaar was heel erg aan het rouwen, omdat we haar maatje helaas hebben moeten laten inslapen.
Door het luisterend oor en advies en ook dat ze zo snel een bericht over rouwen had doorgestuurd, heb ik mijn lieverd kunnen helpen om het wat dragelijker te maken voor haar. Bedankt Yolanda ook namens mijn hond

 

Rian (7:13, 21 sep 2015)


Opluchting!

Een week of wat geleden kreeg ik van iemand de link naar de pagina van Yolanda Bes. Want ik zat in de rats met twee honden die elkaar niet goed verdroegen. En ik zag het echt even niet meer zitten met die twee.
Yolanda heeft me in een paar gesprekken tactvol en optimistisch aangegeven om op mijn gevoel af te gaan. Ze heeft me aangemoedigd om op mijn intuïtie en liefde voor en van mijn honden te vertrouwen. En ze heeft me goede boekentips gegeven. Geen betweterige Gaus of Amerikaanse hondenfluisteraar.
Ik kan jullie haar aanpak echt aanraden!

Rian den Haan

 

Juni 2013: Workshop Hondentaal
Yolanda en Sylvia hebben voor de paardenkamp-rangers een miniworkshop "hondentaal" georganiseerd voor kinderen van                6-12  jaar. Hun energie, enthousiasme en positiviteit maakt dat de kinderen de informatie goed tot zich nemen. Door hun                  natuurlijke sensitiviteit weten ze lastige situaties voor te blijven en om te buigen. Ze zijn zo in staat om ook voor kinderen                  met een lastigere achtergrond- een diepe band tussen mens en hond te bewerkstelligen. Wij kunnen hun werk dan ook van                harte aanbevelen!


    
 Mei 2013: Angst voor honden, ervaring van Renate (moeder van Camille)

(Deze begeleiding is nog gedaan als onderdeel van de stages bij Dogswork)

Onze dochter Camille had, door een eerder incident, een enorme angst voor honden. Het was zelfs zo erg dat we niet normaal door een bos of door de Soester Duinen konden lopen, of ze hing al bij een van ons om de nek van angst. Zelfs al liep de hond zo’n 100 meter verderop. Het gevolg was dat we dat soort activiteiten niet zo heel snel meer ondernamen, want ook haar zusje begon dat gedrag over te nemen. Ondanks onze eigen inspanningen om haar hiervan af te helpen bleef de angst bestaan.

Toen Camille naar school ging, kwam bovenstaande ook ter sprake met haar juf. Dus toen het idee ontstond om Dogswork uit te nodigen in de klas om kinderen te leren met honden om te gaan, gaf de juf ons het telefoonnummer van Yolanda, om eens met haar en Sylvia te kijken of er iets met die angst gedaan kon worden.

En of dit gelukt is, door een aantal keer met Camille te praten en aan de hand van een eenvoudige poster met een stappenplan, uit te leggen hoe het gedrag van een hond in elkaar zit, en wanneer je vooral iets NIET en WEL kan doen is haar gedrag naar honden enorm veranderd. Ook zijn ze een keer op visite geweest met hun eigen honden. Wel spannend vond ze het, maar geen gegil en gehuil meer!

Tegenwoordig kunnen we gewoon de Duinen in, en over straat lopen en honden tegenkomen: het gaat perfect! Ze zal niet snel erop af lopen om te aaien, maar haar angst is weg!! Dames enorm bedankt voor jullie hulp! Het heeft ons echt geholpen!

 

Formulier

 

Petrie Hubers (13:10, 11 aug 2015)

Leuk, zo'n toevallige ontmoeting op de parkeerplaats van de supermarkt. De stickering op je auto nodigt uit om meer te willen weten! Ik heb je website inmiddels gelezen en denk dat ik al eens een stukje in de Soester Courant over je werk tegenkwam? Bijzonder interessant wat je allemaal doet.
Ik kom je vast nog wel eens een keer tegen in de Soesterduinen of anders wel op Facebook :-)

Connie Berendsen (0:26, 5 sep 2013)

Je vormt een mooi voorbeeld om altijd je doelen na te streven, goed gedaan meid, veel succes! Het is gaaf om te kunnen werken vanuit passie, een passie waarbij je nog een mooie bijdrage levert ook, wat een voldoening:-) Go for it!